Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Hanni Beronius

Undvik finnar och igentäppta porer

Hej Hanni, har följt din blogg länge och alltid undrat hur du allltid kan ha så fin hy? Jag brukar ha rätt bra hy, men när jag tränar blir den sämre och jag får dessutom finnar på ryggen… Är ju trist för jag vill verkligen träna så det blir ett dilemma. Vad kan jag göra för att slippa finnarna jag får när jag tränar?? Kramar Isabelle

Hej Isabelle! Det här med finnar i samband med träning beror, vad jag kan tänka mig, på att man svettas och sedan kanske inte duschar på gymmet utan väntar tills man är hemma. Då ligger det svett och bakterier på huden samtidigt som man är varm och porerna är mer öppna och ”mottagliga” för skit så är det lätt att det bildas inflammerade porer och finnar. Tänk på hyn under en tätt sittade, svettig och varm sport-bh…. Totalt instängd med bakterier och smuts.

Det jag gör för att undvika finnar i samband med träning är att jag alltid har ett ansiktsvatten och lite bomull i träningsväskan så att jag snabbt kan fukta en bit bomull och torka rent huden tillfälligt tills jag kommer hem. Det kan du även göra på ryggen, ett tips är att dra av dig sport-bhn direkt efter träningen, torka av hyn och dra på dig en torr och ren topp innan du går hem, gärna i bomull.

Jag använder ett ansiktsvatten från LR i Aloe Vera serien som jag gillar, det återfuktar väldigt bra och eftersom jag inte orkar stå och krångla efter träningen utan bara vill hem är det perfekt då jag inte behöver smörja med något efter. Jag använder Cleansing Milk ur samma Aloe Vera serie hemma som ansiktstvätt med. Jag gillar serien eftersom de är snälla mot hyn och väldigt vårdande eftersom hela 50% av innehållet är Aloe Vera. Såklart är de paraben- och mineraloljefria som allt annat jag använder.

Ett bra ansiktsvatten kostar inte så mycket och gör susen mot finnar i samband med träning. Lycka till och kram!

20140422-113536.jpg