Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Liberalerna, det nya polispartiet?


Liberalerna höll partikongress i helgen. Ett konkret lokalt genomslag fick det lilla partiet genom sitt förslag på 5 000 nya svenska poliser: Storgöteborgs polischef Erik Nord lät fantasin flöda och redovisade på Twitter hur han skulle ha fördelat de 300 nya poliserna som hade kommit Göteborg till gagn om Liberalerna får igenom sin politik. Störst förstärkning hade Nordost fått, med 60 nya poliser i yttre tjänst. City, Syd och Hisingen hade fått vars 50 nya poliser. och Kungälv-Ale 30. Övriga hade placerats på utredningar och spaningssektionen. Nord avslutar med orden: ”Liberalernas förslag hade alltså gett 240 fler poliser i yttre tjänst i vårt polisområde. Det hade märkts!”. Det verkar som att Liberalerna i alla fall charmat minst (1) röst med sitt utspel. Och då har Göteborg 1 199 poliser till.