Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Inget Hässleholm i Göteborg

Händelserna i Hässleholm har skakat om det politiska landskapet i Sverige. Att Moderaterna, Kristdemokraterna och två av tre liberaler i den norra centralorten i Skåne aktivt förhandlade med och röstade på sverigedemokrater i fullmäktige i måndags har upprört många – inte minst partikamrater. I alla fall L och KD. Moderaterna på riksplan låtsas som att det regnar och märker inte att de blir blöta.

I Göteborg har Sverigedemokraterna gång efter annan erbjudit sig att stötta ett alliansstyre. Moderaternas Jonas Ransgård har varit föredömligt tydlig: Det är helt enkelt inte aktuellt. Även de två övriga allianspartierna i Göteborg fortsätter ge tydliga besked. På Twitter uttalade sig under torsdagskvällen både Helene Odenjung (L) och David Lega (KD).


Tänk så enkelt och tydligt rakryggade ställningstaganden kan vara. Deras partikamrater i Skåne borde blicka mot västkusten.