Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Liberalerna glömmer inte Gui Minhai

Under helgen har Liberalerna i Göteborg hållit årsmöte. Partiet passade på att anta ett särskilt årsmötesuttalande gällande den i Kina fängslade förläggaren, göteborgaren och svenska medborgaren Gui Minhai, som inleds med:

Göteborgaren, förläggaren och den svenska medborgaren Gui Minhai kidnappades för ett och ett halvt år sedan och sitter sedan dess fängslad i Folkrepubliken Kina. Hans förmodade brott är att han har gett ut regimkritisk litteratur, men det är något vi liberaler aldrig kommer erkänna som en brottslig handling.

Det är föredömligt att Liberalerna i Göteborg håller frågan om Gui Minhai levande. Ledarsidan har tidigare skrivit om Minhai, bland annat  här. Expressen Kultur har ett dagligt digitalt räkneverk som visar hur många dagar han varit kidnappad, en siffra som även publiceras i print.