Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Regeringen kör på tom tank

Klokt av regeringen att backa om förslaget om kilometerskatt. #sgoteborg #ifmetallgbg https://t.co/H2P2nD2jTJ — Mattias Jonsson (@riksdagsmattias) 26 februari 2017

Den rödgröna minoritetsregeringen backar från sitt eget förslag om den så kallade kilometerskatten, som i själva verket handlade om en vägslitageskatt för tunga lastbilar. Förslaget har varit hårt kritiserat, även av LO, för att snedvrida konkurrensen gentemot utländska åkerier och vara en säker för att svenska transportföretag skulle kunna gå i konkurs. Således helt i linje med regeringens allmänna inställning till att vinst i företag är av ondo.

Att frågan nu är död och begraven, i alla fall i denna form, är främst en förlust för Miljöpartiet som gärna hotar svenska jobb genom sitt hat mot motorfordon. Att förslaget varit minst sagt kontroversiellt och föga tillväxtskapande illustreras av bland annat ovanstående citat från riksdagsledamoten Mattias Jonsson (S) från Göteborg. När regeringen inte ens har stöd för sina förslag från sina egna partimedlemmar tillika parlamentariska underlag, är det onekligen ett bevis på hur fel ute regeringen varit.