Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Partiet för enskilda Sverigevänner

Ännu en dag, ännu en sverigedemokrat som avslöjas för sin rasism och sitt hat mot muslimer. TT rapporterar om en SD-politiker i Västra Götaland som på Facebook föreslagit att grisblod och slaktavfall bör spridas ”överallt där muslimer samlas”.

Detta fall är dock lite mer allvarligt än det sedvanliga rasistskrävlande som många SD-politiker avslöjas med. Denna gång handlar det om försök till uppvigling, en politisk uppmaning att provocera muslimer som i sin tur, enligt SD-politikerns förhoppning, skulle leda till våld.
”Sen tar vi nästa steg när dom blir förbannade och attackerar oss, för då blir det självförsvar och det tillåter lagen”, skrev SD-politikern i Västra Götaland enligt TT.

Hur många andra partier har medlemmar som hoppas provocera fram våldshandlingar som ger en ursäkt att idka ”självförsvar”? Vilka andra partier har medlemmar som hoppas att de får en ursäkt att attackera muslimer? Vilka andra politiska partiers medlemmar för sådana här resonemang överhuvudtaget? Vilka andra partier har medlemmar som hoppas på attacker av muslimer?

Sverigedemokratens resonemang om provocerande attacker mot muslimer blir extra obehagligt då flera nazister inom Nordiska Motståndsrörelsen för närvarande är häktade och misstänkta för flera politiska bombattentat, däribland två bombattacker mot flyktingförläggningar. Det tyder på en eskalering och radikalisering hos aktiva inom Sverigedemokraterna – och ett anammande av våldsförhärligande kampretorik som endast den våldsbejakande extremhögern fört sig med. Fram till nu.

SD-politikern döljer inte sin rasism. På sin egen Facebook skriver han, under en stillbild på bandyspelare, att ”Så spelar dom somaliska invällarna bandy, kolla särskilt vilken fin klubbföring. klart som fan att en pinne blir ett vapen för primitiva människor. Verkar som om det enda dom kan är våldta och slåss.

SD-politikern riskerar nu uteslutning. Det gör det till ännu ett ”enskilt fall” av muslimhat som inte tillnärmelsevis förekommer hos övriga partier i samma omfattning som hos just Sverigedemokraterna. Snart får Sverigedemokraterna ändra namn till ”Partiet för Enskilda Sverigevänner”.