Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Volvo-beskedet pinsamt för de rödgröna

Det skulle inte överraska om Volvo PV:s nästa bilmodell fick namnet ”Phoenix”. Likt fågeln Felix reste sig Volvo från gårdagens brand på Torslanda till att dagen efter meddela att anläggningen och företaget inom kort ämnar nyanställa 700-800 nya medarbetare. Tjänsterna är i form av tillsvidareanställningar, fasta jobb.

 

Nyheten är en positiv nyhet för Västsverige – och politiskt besvärlig för det rödgröna minoritetsstyret i Göteborg.

 

Å ena sidan är Volvo den ekonomiska ryggraden i Göteborg. När det går bra för Volvo, så går det bra för Göteborg.

 

Å andra sidan har Socialdemokraterna låtit Vänsterpartiet och Miljöpartiet skapa den mest bilfientliga lokalpolitiken i Sverige. Parkeringsplatser ska försvinna alternativt bli dyrare, bussfiler skapar långa och långsamma köer in till staden och bilåkandet ska minska trots att Göteborg expanderar så att det knakar om bygget.

 

 

Göteborgare ska gärna jobba med att bygga bilar – men de ska helst inte köra bilarna i Göteborg.