Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Allting är djurens fel

Det finns inga bussfiler i världen som kan rädda situationen när E6:an måste stängas av på grund av ett havererat vägbygge. I detta fallet en gjutning av en del till en så kallad ekodukt mellan Kungsbacka norra och Sandsjöbacka. En ekodukt, även känd som ”faunapassage”, för er som inte känner till det, är ett mänskligt påfund för att erbjuda djur av diverse sorter att kunna passera från ena sidan till andra sidan av en trafikerad led. Det skyddar både trafikanter och djur från kollisioner. Så långt, allt gott.

Däremot är ekodukter omgärdade av viktiga spörsmål som inte är helt okomplicerade: Hur vet vi att ekodukter inte används av djur som äter andra djur? Den Disneyfierade logiken säger ju att djur helst ska vara vegetarianer – eller äta maskar och andra smådjur som inte kan prata eller sjunga och därmed saknar själ. Titta bara på Lejonkungen. Simba äter inte sina undersåtar, och om han gör det, så sker det off-screen. Ska vi verkligen lägga skattepengar på att facilitera att köttätande djur ska kunna mörda andra, oskyldiga djur, genom att de kan använda offentligt finansierade ekodukter? För att inte tala om barnperspektivet? Vad händer om köttätardjuren äter små djurungar? Det kan väl inte vara rimligt? Eller växtätande djur som ger sig på fridlysta växter?

Har någon informerat miljöpartisterna om att det kan finnas köttätande djur som korsar offentligt finansierade ekodukter? Borde dessa satans mördare inte rimligtvis betala en köttskatt varje gång ekodukten passeras?

 

 

 

 

 

 

 

OBS viktig information för humorlösa: Detta blogginlägg kan innehålla spår av satir. Viktigt att påpeka för oss som har nötallergi mot nötter.