Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fogelklou verkar inte veta vilket parti han är medlem i

Det är självklart att vi står upp mot främlingsfientlighet. Vi är ett demokratiskt parti. Det finns ingen rasism i vårt parti. Det finns ingen antisemitism i vårt parti. Det finns inget sånt.

Orden tillhör Sverigedemokraternas distriktsordförande i Göteborg, och ges som kommentar i Göteborgs-Posten angående att Vänsterpartiet väljer att hoppa av en högtidlighetshållande av Förintelsen den 27 januari.

Fogelklou verkar inte riktigt veta vilket parti han är medlem i. Det är anmärkningsvärt. Hans eget kommunalråd Lars Hansson (SD) har flera gånger det senaste året gett uttryck för direkt rasistiska villfarelser eller kommit med rasistiska kommentarer. Här två exempel:

Delar av tiggeriet är kriminellt organiserat – kanske är det romska terrorceller, vem vet?” (Göteborgs fullmäktige, 5 november 2015. Länk till yttrandeprotokollet här, sida 20).

Du är inte papperslös längre, det har gått över? Vad bra!” (Göteborgs fullmäktige, 17 mars 2016, i en ”tack”-kommentar till avgående kommunalrådet Dario Espiga, ursprungligen från Argentina. Länk till yttrandeprotokollet här, sista sidan.)

Här ett axplock från andra partikollegors äventyr den senaste tiden: ”Hatar alla muslimer så jag får spykänslor när jag ser dem” (SD:are står för uttalandet), ”Negrerna har vi som underhållning, lite som cirkusdjur” (Jönköpings-SD:are hävdar att det inte är han som skrivit), ”blatteberget” (SD-politiker i Lysekil erkände). And the list goes on, så att säga.

För att inte nämna Fogelklous eget rasistiska hån av en 15-årig kille i oktober 2016.