Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Typexempel på liberal knäckfråga

15658920_10155018456164610_344865252_o
Helene Odenjungs recept för individuell smakupplevelse.

Liberalernas kommunalråd i Göteborg tillika vice partiordförande Helene Odenjung firade nyligen ett av sitt livs största politiska segrar: Miljöpartiet och stadens rödgröna minoritetsstyre svängde överraskande och gjorde Liberalernas skolpolitik till sin genom att gå med på införandet av en central skolnämnd. Motståndet mot att beröva stadsdelsnämnderna på ansvaret för skolorna var länge lika tjockt och segt som kola. Man kunde få tandvärk bara genom att tänka på de rödgrönas envisa omhuldande av en ordning som var onyttig. Men trägen vinner. Odenjung knäckte motståndet. Om nedanstående är recept på seger för fler politiska vinster är oklart, men det är i alla fall Helene Odenjungs recept för en liberal jul. Här återgivet, med hennes godkännande, från en Facebook-postering under gårdagen.

INGEFÄRSKOLA MED FLINGSALT
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl ljus sirap
2 dl socker
50 gram smör (oklart om det ska vara kärnat från kommunala kor, red. anm.)
Riven färsk ingefära minst en matsked
Flingsalt till garnering

”Blanda alla ingredienser i en tjockbottnad kastrull. Koka upp och sänk sedan värmen och rör om då och då så att det inte bränner. När termometern visa 120 eller 125 grader är kolan klar. (Eller gör kulprovet.) Jag hällde upp den i knäckformar och strödde flingsalt på varje kola, det går givetvis bra att hälla upp i stor form, låta stelna lite och sedan paketera i papper. Glöm inte flingsaltet! Ät och njut!”

OBS Likt alla folkpartistiska recept uppbär individen fullt eget ansvar för tillagning. Med reservation för eventuella allergier mot politisering av julstöket. Kan finnas spår av röstfiske.