Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
GT Ledarbloggen

Jullov med skrämselhicka

Socialdemokraterna i Göteborg är på väg in i jullovet med skrämselhicka: GT kan i dag avslöja att stadens skattebetalare kan få bära en kostnad av 102 miljoner av de 175 miljoner kronor som staden spenderat på transitboenden som inte ens använts. Konkurrensverket har också meddelat att de kommer granska delar av upphandlingen.

Avtalet har tidigare försvarats av Marina Johansson (S) med att ”Vi har faktiskt gjort ett jättebra jobb”. Dessutom har det hävdats att Göteborg kommer få tillbaka stora delar av den summan från Migrationsverket – något som Migrationsverket inte alls är beredda att automatiskt garantera.

Sanningen är att avslöjandena är ytterst besvärande för Socialdemokraterna och Marina Johansson (S). Att agitera mot valfrihet inom välfärden med argumentet att det är ett ”slöseri” med skattepengar blir en omöjlig linje när skattemedel används på transitboenden som inte ens används.

Om Stadsrevisionen i Göteborg saknar ärenden att granska torde Socialdemokraternas och Marina Johanssons hantering av ärendet vara rena rama julklappen.