Fredrik Sjöshult

Uppror mot regeringen efter ex-miljardären Sundqvist död

Finansmannen Maths O Sundqvists död har rört upp starka känslor bland hans vänner och nu har ett upprop startats på nätet med krav på en oberoende granskning:

http://www.uppropmathsosundqvist.se/

Vi kräver en oberoende granskning av Carnegies och Riksgäldens samlade agerande gentemot familjen Sundqvist.
– Har staten övertagit tillgångar som rätteligen tillhör familjen Sundqvist?
– Får man tömma vuxna barns konton utan att fråga dem?
– Var det rätt av Riksgälden att inte återställa barnens konton sedan de tog över ägandet av Carnegie?

Näringslivsprofiler som Sven Hagströmer, Simon och Pontus Bonnier, Daniel Bonnier, Ian Wachmeister, Percy Nilsson, Bob Persson i Östersund, Mats Qviberg, Christer Brandberg, Lennart Bylock, Gunvor Engström, Lars Wollung, Cecilia Stegö Chilò och Dan Olofsson har redan skrivit på och gensvaret har varit enormt från hela landet.
Dagen efter att Sundqvist omkom kom Olofssons bok ut där han bland annat skriver om rättsröta och kallar han agerandet för ett ”finansiellt justitiemord”. Boken finns att köpa här hos Adlibris. Jag tycker att den är köpvärd – välskriven och välresearchad i Sundqvistdelen.

Bakgrunden till upproret är att vännerna anser att ”det behövs civilkurage och att många reagerar nu, för regeringen vill bara lägga locket på och vänta in att det blåser över. Den moderatledda regeringen vill skydda Norman och Lundgren.”

Hela mitt dokument om Sundqvist uppgång och fall finns här.