Fredrik Sjöshult

Årets ekonomiblogg: The Insider

På Åre Kapitalmarknadsdagar har Årets ekonomiblogg utsetts.

Det blev fondförvaltaren Erik Lidén som avslöjar hur börsproffsen agerar i sin blogg The Insider.

Inför Åre Kapitalmarknadsdagar har jag haft nöjet att vara med och utse årets bästa ekonomibloggare. Tidigt i juryarbetet bestämde vi oss för att inte begränsa oss till den traditionella bloggen utan även vara öppna för bra twittrare.

Erik Lidén har jag följt länge (@Erik_Liden). Dels i affärspressen men också på Twitter. Han delar frikostigt med sig av sina kunskaper om insideraffärer och det har resulterat i artiklar även i Expressen (här och här). Han kommer från forskarvärlden men kunskaperna har han omsatt i en modell för fonder som följer börsproffsen i deras insideraffärer. Tillsammans med sin fru driver han nu fondbolaget Scientia.

Sedan en tid tillbaka driver han också bloggen The Insider som fortsatt på den inslagna Twittervägen. Han delar med sig av sina kunskaper, svarar på kommentarer och bidrar därmed till att nätet fylls av bra innehåll. Inte bara tyckande och reklam.

Här kan ni läsa mer om Åre Kapitalmarknadsdagar på Twitter genom hashtaggen #ÅreKap12 och här bloggar Isabella ”Blondinbella” Löwengrip om segermiddagen med Erik Lidén.

Här är de andra nominerade till priset:

40PROCENT 20ÅR
http://40procent20ar.blogspot.com/
Om: Skapa passiv inkomst och förmögenhet på utdelningar och utdelningstillväxt genom långsiktig investera i några av världens bästa företag. Målet är att få 40 procent tillbaka i årlig passiv inkomst inom 20 år.
Motivering: En kunskapskälla för den som vill lära sig mer om aktier och möjligheten att bygga en förmögenhet med hjälp av utdelningar.

CORNUCOPIA
http://cornucopia.cornubot.se/
Om: Denna blog handlar mest om olika former av investeringar, finans, energi, peak oil, olja, skog och kanske lite jordbruk. Wilderäng är författare, privat investerare, småföretagare, skogsägare, småbrukare, IT-konsult, förälder och mycket mer.
Motivering: Initierat och rikt med grafiska illustrationer av den ekonomiska utvecklingen. Nördigt utan att bli tråkigt.

EKONOMISTAS
http://ekonomistas.se/
Om: Ekonomistas består av sex forskare i nationalekonomi som brinner för saklig samhällsdebatt och nationalekonomisk forskning.
Motivering: Ekonomistas står för tyngd där bloggkollektivet delar med sig av insiktsfulla kommentarer till den samhällsekonomiska utvecklingen. I en tid av oro på det makroekonomiska planet ges här nödvändigt perspektiv.

FINANSMAMMAN
http://finansmamman.blogspot.com/
Om: Tvåbarnsmamma med ekonomi som intresse: ”Följ mina aktieplaceringar som slagit index flera år i rad.”
Motivering: Bra koll på börsen utan att bli för nedgrottad. Har en egen portfölj men fastnar inte där. Intressanta kommentarer till aktuell debatt i affärspressen och generös med länkar till annat intressant innehåll.

SLOPED CURVE
http://www.slopedcurve.com/
Om: Jag bloggar om svensk makroekonomi och penningpolitik.
Motivering: Ett uppslagsverk för den som vill lära sig mer om räntor och samhällsekonomi.