Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

SMS från Muller i natten

Pengar till löner och skatter ska nu vara på väg in i Saab.

Och i natt lovade Muller mig via SMS att det kan bli lön för de Saabanställda redan i veckan.

Dagens industri uppgav vid lunchtid på måndagen att Muller gett upp och tänkte begära Saab i konkurs. Det blev också känt att han personligen riskerade betalningsansvar för Saabs skulder och handeln med aktier i Saabs ägarbolag panikstoppades på Amsterdambörsen.

Allt såg nattsvart ut för Muller.

Då kom Pang in i bilden. Youngmans vd Rachel Pang bekräftade att det fanns en uppgörelse klar med Muller och Saab. För att runda ex-ägarna GM:s krav på att kineser inte ska få ta över Saab har Muller och Pang under de senaste dagarna förhandlat på ett advokatkontor i Stockholm om en lösning där Youngman bidrar med flera miljarder utan att direkt ta över ägandet i Saab.

När Muller kom ut från advokatkontoret i går kväll såg han lättad ut.

Och när Dagens Industris tisdagstidning gick i tryck meddelade reportern som på måndagen avslöjat konkurshotet att Saab och Muller var ”Uppe ur diket – igen”. Youngman ska redan ha betalt in pengar till månadens skatter och kommer senare i veckan göra en överföring så att de Saabanställda kan få sin novemberlön.

Expressen frågade i natt Victor Muller om han hade någon kommentar till konkursryktena.

– Vi kommentarar inte rykten, svarade han via sms.

* Kommer ni betala ut lönerna senare i veckan?

– Om vi får finansieringen från ym (Youngman) ja.