Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

Muller anklagar regeringen

Bloggen Saabsunited anklagar nu den svenska regeringen för att försöka stoppa räddningsaktionen som ska rädda Saab. Uppgiften förmedlas också av ”en källa när Muller” i måndagsupplagan av Dagens industri.

Källan uppger för Di att näringsdepartementet på fredagen, efter att ha sett ett utkast till den överenskommelse som nu blivit känd och som jag bloggat om här, ringde upp en representant för Saabspekulanten Youngman. Tidigare ville Youngman köpa hela Saab tillsammans med Pang Da men nu vill Youngman låta Muller vara kvar som majoritetsägare och köpa en del av Saab tillsammans med banken Bank of China, enligt Mullerlägret.

Den svenska regeringen och näringsdepartementet ville, enligt källan, att Muller inte skulle finnas med i den nya uppgörelsen med tanke på hans kopplingar till den ekobrottsmisstänkte Antonov.

Jag kan tycka att det låter sunt, men försöket att stoppa räddningsaktionen förnekas bestämt av källor i regeringskansliet nu i kväll. Officiellt heter det att regeringen inte har några synpunkter på att Muller finns med även i framtiden och att det inte var hans fel att han fått pengar av fel person.

I mina öron låter den här läckta uppgiften från Mullerlägret som ett försök att bädda för att upplägget med Bank of China och Youngman kanske spricker. Det är inga höga odds på det. Muller och Antonov har också tidigare försökt skjuta mot den svenska regeringen för att skapa en martyrbild kring deras Saabengagemang så den här senaste manövern ligger helt i linje med hur de agerat tidigare.