Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

Tramsig debatt om partibidrag

Moderaterna öppnar nu för en ökad öppenhet kring partibidrag och förhoppningarna ökar nu om att det ska avslöjas vilka i näringslivet som stödjer de olika partierna. Jag tror inte några särintressen kommer blottläggas och misstänker att det här bara är ett spel för gallerierna.

Jag antar att det kommer sluta så här:

Någon känd moderat industriman (typ Gustaf Douglas som redan sitter i partistyrelsen) startar en stiftelse dit förmögna människor kommer skänka pengar. Stiftelsen skänker pengar till Moderaterna som tvingas redovisa att stiftelsen är bidragsgivare, men det kommer aldrig gå att kräva att stiftelsen redovisar sina finansiärer.

Samma upplägg kan användas av andra partier och därmed kommer vi sannolikt inte bli så mycket klokare.