Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

Staël von Holstein och Birgerssons öden

Jonas Birgersson och hans Labs2 lämnar börsen efter 13 år av förluster. Det senaste året har inte aktien orkat resa sig från bottennivån ett öre.

5 000 aktieägare har följt med honom i fallet.

Bredbands-Jesus har misslyckats och i veckan kommer hans svenska dotterbolag gå i konkurs. Han blir då ensam kvar i Sverige i Labs2, men han har inte gett upp.

Samtidigt kom en annan IT-ikon hem efter en vecka i England och i dagens tidning kunde jag rapportera:

Johan Staël von Holstein är inte profet i sitt eget hemland.

Men när Storbritanniens premiärminister David Cameron nu ska locka nya spännande företag har han bjudit in den svenske IT-entreprenören till Downing Street.


Svenska IT-entreprenörer ligger bakom en rad stora IT-bolag med Spotify och Skype i spetsen. Storbritannien har inte haft samma framgång med att vaska fram guldägg men det ska David Cameron ändra på nu.

Han har därför bjudit in en rad entreprenörer från Silicon Valley och Johan Staël von Holstein till Downing Street och parlamentet. Cameron har bland annat berättat om en investering på flera miljarder i en företagsinkubator i centrala London.

– Den ligger inte långt utanför stan, typ som i Kista där ingen vill sitta. Han vill också att det ska vara enklast och billigast för entreprenörer att etablera sig i Storbritannien, säger en imponerad Staël von Holstein.

Hans budskap under veckan i Storbritannien har varit att europeiska investerare måste våga mer.

– Och inte göra som i Sverige där förmögna personer investerar i fastigheter, säger Johan Staël von Holstein till Bekantas Bekanta.

Han jobbar nu med att hjälpa entreprenörer att samla ihop kapital från sin nya bas i Singapore, som enligt Staël von Holstein är ett fantastiskt land för en företagare.

När jag pratade med Johan Staël von Holstein i förra veckan berättade han också att han träffat Sveriges nya näringsminister Annie Lööf i början av veckan – och han var lyrisk över henne. Enligt den annars ganska kritiske Staël von Holstein förstår hon entreprenörernas betydelse.