Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

Aldrig mer ”en sak till”

http://www.youtube.com/watch?v=hvlHi7iTdaw&feature=related

När Apples nye vd Tim Cook gick av scen efter presentationen av nya Iphone i tisdags var det många som saknade Steve Jobs twist från tidigare presentationer – one more thing…

I natt kom budet om att det inte blir en sak till.

Steve Jobs har under natten hyllats för sin förmåga att överraska som entreprenör och det finns inget som symboliserar det tydligare än ”one more thing”. När han stått där och presenterat produkter och försäljningssiffror vid Apples keynote har han bjudit på ett extranummer, hejdat sig på väg av från scen och börjat att berätta om något extra.

Det där ”lilla extra” har varit hans och Apples signum.

Kolla på videon här ovan eller läs mer på Wikipedia.

I tisdags saknade det lilla extra när hans efterträdare presenterade nya Iphone 4S. Presentationen lyfte aldrig, Apples aktiekurs backade och på Twitter ropade Apples fans förgäves efter ”one more thing”.

I natt meddelades att Steve Jobs är död och vad det innebär för Apple känns för tidigt att spekulera kring när världen böjt sina huvud inför en stor entreprenör.

Expressen rev upp tidningen och nattredaktionen gjorde om de första nyhetsuppslagen till de senare upplagorna och världens sajter toppas nu av nyheten. Jag har dock sett ett undantag som sticker ut i flödet – hos världens största tidning, japanska Yomiuri Shimbun, syns inte nyheten på sajtens förstasida.

Den största hyllningen kommer från den bittra rivalen Google som utkämpar en strid mot Apple om mobilmarknaden där Android ställs mot Iphone.

Så här såg Googles startsida ut nu på morgonen:

Länken gick direkt till Apples hemsida:

Bildfilen hade Applepersonalen döpt till: ”t_hero.png”

På Twitter, Facebook och Google+ hyllas nu Steve Jobs:


Läs också min samling av dagens bästa länkar om Steve Jobs.