Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Fredrik Sjöshult

Superentreprenör startar nytt

Han sålde sitt första företag till Microsoft för en miljard kronor.

Nu har Hjalmar Winbladh lanserat en tjänst för digitala presentkort som under dagen gick om Spotify i svenska App Store.

Winbladhs nya tjänst Wrapp fick ett varmt mottagande efter att den släppts i App Store natten mot tisdag och hyllningarna på Twitter visste inga gränser. Wrapp gick snabbt upp på topplistan över de mest nedladdade gratisapparna och passerade Spotify.

– Grattishälsningar på Facebookväggen är roliga att få, men vi tycker att presenter med ett riktigt värde är ännu bättre, säger Hjalmar Winbladh, vd och medgrundare till Wrapp.

Wrapp är en ny mobiltjänst för vänner som vill fira varandra med digitala presentkort från attraktiva varumärken. Tjänsten riktar sig till personer som har en smartphone och använder sig av sociala medier och den testas nu i Sverige inför en internationell lansering, uppger företaget.

Hjalmar Winbladh startade på 90-talet Sendit, som var först med mobilt internet, tillsammans med en kollega och företaget såldes senare till Microsoft för en dryg miljard. På senare år har han försökt bryta ny mark med Rebtel som beskrivits som ett ”Skype för mobiltelefoni”.