Fredrik Sjöshult

Spotify, Facebook, Sean Parker och Stockholms köttbullar

Fortfarande exalterad över det faktum att Spotify och Facebook nu gått i säng och vad det innebär för Sveriges hetaste företag just nu.

Det har snackats en tid om att Facebook och Spotify ska göra något ihop och spänningen var därför på topp inför Facebooks utvecklarkonferens F8 eftersom det ryktats om ett samarbete med Spotify. Därför var förvirringen total på onsdagskvällen, dagen före konferensen, när Sean Parker publicerade bilder från Spotifys huvudkontor i Stockholm. Han efterlyste också tips på Stockholms bästa köttbullar under onsdagskvällen.

Sean Parker är känd som den partysugna medgrundaren av Facebook från filmen The Social Network:

http://youtu.be/NiIpIrJM9bM

Parker har också grundat Napster och uppges vara god för 15 miljarder enligt ett färskt reportage som Forbes gjort (läs mer här).

Sean Parker är nu en av de tyngsta investerarna bakom Spotify och på sin Facebooksida lade han ut bilder från Spotifys stockholmskontor när han höll föredrag tillsammans med Spotifygrundaren Daniel Ek mindre än ett dygn innan F8-konferensen skulle börja i San Francisco (se alla bilderna här).

Det skapade tvivel kring om äktenskapet mellan Spotify och Facebook verkligen skulle presenteras i San Francisco på torsdagen. Men det var en bluff, bilderna var gamla.

– Sean Parker är i San Francisco, uppgav Martin Lorentzon, som grundade Spotify tillsammans med Ek, för mig natten mot torsdag.

Och när Facebooks F8-konferens inleddes stod Daniel Ek där som första talare och berättade om äktenskapet som väntas lyfta Spotify till nya höjder.

http://www.flickr.com/photos/lovquist/6173486502/

Sean Parker var också på plats och bjöd när dagen närmade sig kväll in till en exklusiv vip-fest med artister som The Killers, Snoop Dogg, Jane’s Addiction och Kaskade to Play Sean (läs mer här).

Det är verkligen hur stort som helst.