Fredrik Sjöshult

Spotify och Facebook går i säng


Facebookbossen Mark Zuckerberg berättar nu på utvecklarkonferens F8 om kommande nyheter i det sociala nätverket – och den stora nyheten var att Spotify och Facebook integreras.

Här är en sammanfattning av nyheterna.

F8 är den största händelsen i Facebookvärlden under året och vid sju på kvällen, svensk tid, började Mark Zuckerberg tala.

Här är hans nyheter:

# Timeline.

Zuckerberg poängterade hur viktig profilerna är och den utvecklas nu rejält med möjlighet att enklare se vad man gjort på Facebook i en tidslinje. Om du vill kolla vilka uppdateringar du gjorde för tre år sen. Zuckerberg var inte nöjd med att det hittills varit så svårt att gå tillbaka i historien hittills.

Det ska också vara möjligt att välja om man bara vill se statusuppdateringar, foton eller spelresultat i appar som Maffia Wars, Farmville, etc.

– Pretty cool, hävdade Zuckerberg.

(I Timeline syntes bland annat uppdateringar från Spotify…)

# Spotify

Zuckerberg pratar nu om Spotify och hur det ska integreras i Facebook. Det är uppenbarligen den näst viktigaste nyheten efter Timeline… I Facebook ska användarna kunna visa sina vänner vilka låtar de lyssnar på just nu, vilka spellistor som de gjort och vilka låtar de lyssnat på historiskt. Facebook vill ta nästa steg som socialt nätverk med hjälp av musik och då är valet uppenbarligen Spotify. Man ska också kunna välja vilken musik man lyssnar på när man chattar med en kompis för att också prata om den.

– En riktigt cool upplevelse. Man kommer uppleva mycket ny musik den vägen, säger Zuckerberg.

Zuckerberg bjuder också upp Spotifys grundare Daniel Ek på scen och han får presentera Spotify och dra bakgrunden. Han verkar uppenbart tagen av att stå på scen i denna stora stund för

– Det här är en stor dag för Spotify, Facebook, musiken, artister och alla musikälskare.

# TV

Facebook kommer också öppna upp för tjänster där olika tv-tjänster integreras, avslöjar Zuckerberg. Bland annat kommer Netflix integreras.

#Nyheter, spel och livsstil

Tillsammans med Yahoo (som är svaga i Sverige) kommer Spotify lansera en nyhetstjänst, spelutvecklare kommer också integreras i Facebook och joggingappar i mobilen kommer kopplas ihop med Facebook. Här kommer också finnas matlagningsappar och annat.

Vill du se presentationen i efterhand – klicka här.