Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bomben: PL-profilen slutar – men stannar i klubben

KLART: Per Mertesacker finns med i Arsenals trupp inför Premier League-säsongen. Efteråt läger han ned spelarkarriären, endast 33 år gammal. Men lagkaptenen stannar i klubben – då han blir manager i Arsenals ungdomsakademi, skriver klubben på sin hemsida.
– Det här är starten på ett nytt intressant kapitel för mig och jag är lycklig över att fortsätta tillhöra Arsenalfamiljen, säger Mertesacker.
Arsene Wènger:
– Per är en exceptionell karaktär som är en fantastisk förebild för unga spelare. Han har en djup spelförståelse och brinner för att hjälpa andra spelare att nå sin potential. Han kommer att bara en inspiratör för alla som är inblandade i akademin.

Per Mertesacker ingick i det tyska landslag som vann VM-guld i Brasilien 2014.

MATTIAS TENGBLAD