Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Silly Season

Villas flytt – en miljonsmäll för Barça

UPPGIFT: Bomben kom i natt: David Villa är nära en flytt från Atletico till New York City. Nu uppger ESPN Deportes Radio att den 32-årige anfallaren ligger i förhandlingar med Atletico för att avsluta kontraktet (som sträcker sig till 2015) i förtid. Enligt spanska tidningen Sport är det bara en tidsfråga innan Atletico-stjärnan kommer att presenteras hos MLS-klubben.

Här kommer den intressanta tvisten. I avtalet som Barcelona och Atletico Madrid kom överens om när David Villa flyttade från Camp Nou i fjol fanns en klausul. Den klausulen styr den ekonomiska ersättningen som Barça får för David Villa. Den uppgår till 46 miljoner kronor om landslagsanfallaren fullföljer kontraktet med Atletico. Lämnar han i förtid får den katalanska klubben nöja sig med 19 miljoner. Och just nu ska David Villa försöka övertala Atletico att släppa honom till New York City.

Visst, 27 miljoner är ingenting för en storklubb som Barça – men det får nog ändå ses som en stormissräkning för president Bartomeu & co.

ANDERS BORGSTRÖM