Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Emil Ohlsson

Jag har blivit gubbe.

Hej där.

Jag vill inleda med att be om ursäkt för min extrema lathet vad beträffar uppdateringar i bloggen. Har egentligen inga förklaringar till varför jag inte har uppdaterat, det har bara inte blivit av.

Det är idag 4:e Juli tillika USA´s nationaldag. Detta firades med husfest och barbeque ( som vår fantastiska kock Michael styrt upp) hos oss i huset, alla svenskar som befann sig i Vegas var givetvis bjudna och jag tror att efter att latereggen stängt var vi totalt ett 40-tal svenskar samlade med Dan Glimne som hedersgäst och anekdotansvarig. Tyvärr fick jag inte lyssna till Dan Glimnes entusiastiska historier om Mahjong, baccarat och såklart sommaren höjdpunkt Main event. Jag drabbades istället av akut gubbighet strax efter poolhänget var slut. Symptomen tedde sig i form av huvudvärk, tjurighet och allmän fruktan för en hysterisk bakfylla. Det var bara att poppa i sig en trippel ipren och ett par flaskor vatten för att sedan inta fosterställning uppe på rummet. De andra verkade i alla fall ha trevligt och det hördes många hjärtliga skratt genom de lyhörda väggarna när jag låg och våndades i mörkret. Den här gubbigheten var tyvärr ingen engångsföreteelse, utan något som mer och mer gestaltat sig som en motståndare till mina nattklubbsbesök för varje dag som gått på resan.

Dan Glimne sammanfattade nyss festen i ett blogginlägg med lite härliga bilder från festen i superbloggen. Länk här.

Jag tror det var tre veckor sedan jag uppdaterade sist. Mycket har hänt sedan dess. Pokermässigt har det gått iskallt med noll cachar på fyra wsop events. Jag har spelat två 1500, ett 2500 och ett 5000-event helt utan någon form av flow eller momentum i någon av turneringarna.Jag är väl i ärlighetens namn inte helt nöjd med hur jag spelat vissa händer turneringarna (läs: hellmansyndrom) Jag tänkte eventuellt spela morgondagens 1500 event men annars är det bara main event kvar så jag hoppas givetvis att jag sparat min tur till sista turneringarna.

Bortsett från pokern har allt i stort sett varit frid och fröjd här i syndernas mecka. Vi anlände den 10:e juni och checkade samma dag in på vårt smått magiska hus någon mil söder om strippen. Under dessa dryga tre veckor har folk hunnit såväl flytta in som flytta ut och det har varit bra rullians på de inneboende här vilket såklart är jättekul. Jag skulle gissa på att runt tjugo personer har bott här totalt och det har varierat mellan allt från sex till fjorton personer här samtidigt.

Min kära flickvän Johanna kom även hon ner för att hälsa på under en dryg vecka. Det var en fantastisk vecka på många sätt, dels var det såklart skönt att träffa henne igen efter en och en halv månad på olika sidor av planeten, sen är det bra att lite ”ickepokerspelare” kommer och sparkar en i röven så man får lite gjort om dagarna. Det blev flertalet restaurangbesök, shower, shopping och även två helhjärtade utgångar vilket som normalt sett kan ta ett par månader för en pokerspelare att administrera och utföra. En lyckad vecka helt enkelt.

Pokerstudion var dessutom här och väckte oss i morse och gjorde lite avslappnade intervjuer. Jag gillar Patrik Sjöberg mer för varje avsnitt jag ser. Han blir kontinuerligt varmare i kläderna och uppträder sådär härligt arrogant och ställer frågor som jag aldrig trodde jag skulle få. Kul!

 

På lördag flyttar vi ut ur huset för att istället bosätta oss på palazzo tillsammans med de flesta andra pokersvenskar som är här. Jag förväntar mig en uppsjö av barfyllor och ultimate texas holdem sessioner. Jag har även planer på att ta ett par lärlingslektioner av vår egen crapsguru Niklas Ylitalo. Jag kan också bekräfta att brodern Robin Ylitalo kommer hålla grundkurser i slotsspelet ”deal or no deal” där han dessutom mer än gärna stejkar sina adepter.

På återseende! Glöm inte att följa mig på twitter under main event. @smeckten

Bilder nedan.li

 

Min bättre hälft.

Rekordhandling till huset.

Löken pressar sista dagarna.

Lite chipsporr från ett Venetian-event jag spelade.