Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Tunga ryska stjärnfall

Det är inte bara Tre Kronor som har fått flera återbud inför Channel One cup. Även hemmafavoriterna Ryssland har drabbats av skador. KHL-stjärnor som Nikita Gusev och Vadim Sjipatjov från SKA St Petersburg missar turneringen. Och då har förbundskapten Oleg Znarok, som till vardags är huvudcoach för just SKA i KHL, bestämt sig för att strunta i att ha med lagkamraten och VM-stjärnan Jevgenij Dadonov i landslaget.

Znarok har däremot som väntat utsett SKA St Petersburg-stjärnan Pavel Datsiuk till lagkapten i hemmaturneringen Channel One cup som sammanfaller med det ryska hockeyförbundets 70-årsfirande i helgen.

Ilja Kovaltjuk, 33, är tillbaka i landslaget efter att ha varit petad från hemma-VM i våras och World Cup tidigare i höstas. Och nu har han ställt in siktet på OS i Sydkorea 2018.

– Det är alltid ett nöje att vara med i landslaget. Det är en stor ära och ett stort ansvar, säger Kovaltjuk till R-Sport.

– Det är ingen hemlighet att jag gärna vill vara med i OS. Vid OS ska de allra bästa vara med. Det återstår förhandlingar och vi får se vad de leder till, säger han om snacket med NHL, IOK och Internationella hockeyförbundet.

Och femmorna som ställs mot Tre Kronor på torsdag blir enligt rapporterna från Ryssland:

Anton Belov-Jegor Jakovlev, Sergej Plotnikov–Pavel Datsiuk–Ilja Kovaltjuk

Bogdan Kiselevitj-Igor Ozjiganov, Valerij Nitjusjkin–Andrej Svetlakov–Ivan Telegin

Viktor Antipin-Alex Bereglazov, Dmitrij Kugrisjev–Vladimir Tkatjov–Alexander Barabanov

Vladislav Gavrikov-Ilja Ljubusjkin, Sergej Sjumakov–Maxim Sjalunov–Stepan Sannikov

Maxim Osipov, Sergej Andronov

Målvaktstrion: Ilja Sorokin, Igor Sjestiorkin, Igor Bobkov

***

Vad kommer att hända med Channel One cup i framtiden? Det är en fråga med spretande svar. Ryssland överväger att ha med både ett A-lag och ett B-lag i sin hemmaturneringen. Samtidigt står nationer som Vitryssland, Slovakien, Schweiz och Tyskland och knackar på dörren, enligt den ryske förbundspresidenten Vladidslav Tretjak.

– Det finns en idé om att ända strukturen på Euro Hockey Tour, säger han till R-Sport.

Diskussioner kommer att hållas i Moskva under helgen.

***