Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Lindblom i Tre Kronors powerplay

Med två träningar i benen drar Tre Kronor i morgon till Moskva. På torsdag börjar Channel One cup med match mot Ryssland.

På Hovet i Stockholm tränades det powerplay och boxplay under tisdagen. Och de två enheterna som fick spela powerplay var:

PP1: Magnus NygrenErik Gustafsson, Linus OmarkJohan RynoOskar Lindblom.

PP2: Sebastian AhoAlexander BergströmPatrik ZackrissonSimon ÖnerudAndreas Thuresson.

161203 brynŠs oskar lindblom jublar efter 2-0  under ishockeymatchen i shl mellan brynŠs och vŠxjš den 3 december 2016 i gŠvle. foto: simon hastegŒrd / bildbyrŒn / cop 118 ishockey shl svenska hockeyligan 16/17 brynŠs vŠxjš jubel
Brynäsforwarden Oskar Lindblom, 20, gör landslagsdebut i Tre Kronor och får direkt chansen i första powerplayenheten. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Brynäsforwarden Oskar Lindblom, 20, kastas med andra ord in i en intressant miljö direkt i sin stora landslagsdebut.

– Det är jättekul att vara här. Det är lite nytt från juniorlandslaget, så det är spännande att vara här, säger Lindblom.

– Det är mer rutinerade rävar med här. Man får se och lära lite. Grabbarna har varit med ett tag, säger Lindblom som haft en liknande situation i Brynäs där han som yngling förra året spelade med Anton Rödin och Greg Scott, och i år har han gjort ännu större succé ihop med Jesper Jensen och Kevin Clark.

– Jo, så är det. Det är bara kul och det är bara att suga in och göra det bästa av situationen.

Tre Kronor hade inte med den nyinkallade Frölundatrion Johan Gustafsson, Henrik Tömmernes och Johan Sundström på träningen, och inte heller Zürich-backen David Rundblad och Växjöcentern Robert Rosén. Samtliga har Champions Hockey League-spel på tisdagskvällen innan de hänger med Tre Kronor på resan till Ryssland. De kan säkerligen bli aktuella för spel i powerplay i Channel One cup.