Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Ryno om Färjestads svacka

161203 fŠrjestads johan ryno vinkar till publiken efter ishockeymatchen i shl mellan fŠrjestad och djurgŒrden den 3 december 2016 i karlstad. foto: anna-lena bergqvist/ bildbyrŒn / cop 137 ishockey shl shl 16/17 swedish hockey league djurgŒrden fŠrjestad shl 2016/2017 jubel
Johan Ryno har varit poängbäst i Färjestad fram till lucia och levererat mål och assist i med- och motgång. Nu ser han fram emot att få göra comeback i Tre Kronor. Foto: Anna-Lena Bergqvist/Bildbyrån.

Färjestad låg trea i SHL inför det första landslagsuppehållet i november. Då hade Karlstadslaget tagit 27 poäng på 14 matcher. I måndagens SPORT-Expressen kunde ni läsa en genomgång hur det hade gått för SHL-lagen mellan det första och det nuvarande landslagsuppehållet och där hade FBK backat sin poängskörd med hela 44 procent.

På de senaste 13 matcherna har Färjestad bara mäktat med 14 poäng vilket ger en elfteplats om man gör en tabell över den senaste månaden.

– Vi har haft en liten downperiod, tycker jag. Vi har varit väldigt ojämna. Vi har gjort någon bra match, Djurgården hemma och Brynäs hemma var okej. Men dalarna är lite för djupa. Vi måste hitta ett sätt att komma ur det, säger Färjestads Johan Ryno.

Ryno är nu förstecenter i det Tre Kronor som sticker till Moskva för Channel One cup torsdag-söndag. Han är poängkung i sitt klubblag där han gjort 18 poäng (8 mål, 10 assist) på 24 matcher.  Även under Färjestads tyngre period, alltså de senaste 13 matcherna, har Ryno varit poängbäst och då gjort 11 poäng (6 + 5).

– Uppehållet tror jag kom lägligt. Vi får träna lite. Utan att skylla på det, vi har haft en del skador och lite magsjuka som har gått, som alla lag har, men som sagt, jag tror att det var lagom med ett brejk och ladda batterierna, säger Johan Ryno, som alltså tillsammans med FBK:s lagkapten Magnus Nygren ska spela med Tre Kronor den här veckan.

Om sin roll mellan Linus Omark och Oskar Lindblom säger Ryno:

– Det är väl en klassisk centerroll att bära pucken från egen zon och sedan vara jobbig, nyttig, vinna puckar och ligga rätt.