Mattias Ek

Rödin närmar sig NHL-debut

151226 brynŠs anton ršdin jublar efter att ha gjort 2-1 fšr brynŠs under ishockeymatchen i shl mellan brynŠs och linkšping den 26 december 2015 i stockholm.  foto: andreas l eriksson / bildbyrŒn / cop 106 ishockey shl shl 2015/2016 svenskahockeyligan swedish hockey leauge linkšping brynŠs jubel   publicerad text:
Det är så här vi är vana att se Anton Rödin, som glad målskytt för Brynäs. Den 28 december väntas han få NHL-debutera för Vancouver. Foto: Andreas Eriksson/Bildbyrån.

Den förre Brynäsforwarden Anton Rödin, 26, är nära sin NHL-debut. Siktet är inställt på den 28 december då Vancouver Canucks tar emot Los Angeles Kings hemma efter juluppehållet. Men innan dess hinner Rödin spela en match till med Vancouvers farmarlag Utica Comets. Den förra Brynässtjärnan har haft en assist på de två matcher han spelat för Utica i AHL och när han är redo för NHL efter sin knäskada väntas han få en chans i någon av de två toppkedjorna.

När Anton Rödin lämnade Brynäs 2011 för spel i Vancouver blev det aldrig någon NHL-match. Det blev i stället två säsonger i dåvarande farmarlag Chicago Wolves där han gjorde 41 poäng (14 + 27) på 111 AHL-matcher. Förra säsongen i Brynäs gjorde han 37 poäng (16 + 21) på 33 SHL-matcher innan han blev skadad.