Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mattias Ek

Lindström mållös i december

Det har gått bra för Skellefteå AIK i december. Inte lika bra som för Frölunda, som har tagit 15 av 18 poäng på de sex SHL-matcherna, men Skellefteå är tvåa i decembertabellen (källa: SHL.se) och har spelat hem 13 av 18 poäng. Det innebär att Skellefteå har tätkänning och är numera fyra i SHL.

161226 skellefteŒs joakim lindstršm deppar under ishockeymatchen i shl mellan šrebro och skellefteŒ den 26 december 2016 i šrebro. foto: johan bernstršm / bildbyrŒn / cop 119 ishockey shl shl 16/17 svenska hockeyligan swedish hockey league šrebro skellefteŒ depp
Skellefteå är näst bäst i SHL i december. Då märks det inte så mycket att storstjärnan Joakim Lindström har varit mållös i sex raka matcher. Foto: Johan Bernström/Bildbyrån.

Då märks det inte så mycket att storstjärnan Joakim Lindström har gått mållös från de sex SHL-matcherna i december. Kedjekamraten Oscar Möller har gjort fem mål, varav tre matchvinnande, och själv har Lindström bidragit med sex assist. Inget fel på poängproduktionen, men gissningsvis hade inte så många av er svarat NOLL på en fråga om hur många mål Joakim Lindström gjort i december. Eller?

ska%cc%88rmavbild-2016-12-28-kl-14-30-44

Om man däremot delar in Skellefteås 28 matcher i två delar så toppar Joakim Lindström SHL:s poängliga under den andra halvan av säsongen. På de senaste 14 SHL-matcherna har Lindström gjort 16 poäng (3 + 13).

Färjestads landslagsback Magnus Nygren är i kanonform och har gjort poäng i sex raka matcher. Två mål och fem assist på de sex matcherna i december är bäst av samtliga SHL:s backar och med tanke på att Färjestad har haft en svajigare period är det skönt att veta att lagkaptenen går att lita på.

***

Det är full omgång, sju matcher, i kväll och jag utser Karlskrona-Djurgården till en av de allra mest betydelsefulla. För jag tror att Djurgården fortfarande inte gett upp hoppet om att vara ett av de tio bästa lagen efter 52 omgångar och då är KHK, förutom Örebro, ett av de två lag som DIF m-å-s-t-e ha efter sig i tabellen. Det skiljer för närvarande hela 14 poäng mellan KHK och Djurgården men Karlskrona har en match mer spelad.

KHK har efter en svart november vunnit tre av sex matcher i december. För Djurgården har det gått tyngre på sistone. Toppbacken Linus Hultström har bara stått för en assist i december och den kom i 3-2-förlusten hemma mot Växjö i måndags och den räckte till den där poängen i slutsekunden i Globen. Hultström, som pepprade i väg åtta skott mot Växjös mål, är en av flera nyckelspelare i Djurgården som kommer att ha stor nytta av att få tillbaka backen Marcus Högström i laget efter nyår. Känns som att fler pusselbitar kommer att falla på plats med Högström tillbaka i Djurgårdströjan.

Med bara fem poäng ner till Rögle under kvalstrecket kan inte Djurgården helt släppa den kollen heller.