Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Mattias Ek

Här spelar Tre Kronor 2017

stockholm 2013-05-18 hockey vm semifinal sverige vs finland. loui eriksson jublar efter 2-0 foto: nils petter nilsson ishockey tre kronor globen /ah
Tre Kronor-jubel i Globen under VM 2013. I slutet av april 2017 är det dags för en ny landskamp i arenan i Stockholm. Ryssland står då för motståndet. Foto: Nils Petter Nilsson.

I februari återuppstår Sweden Hockey Games och det har flyttats från Stockholm till Göteborg. Det känner ni säkert till.

Tre Kronor möter Tjeckien (9 februari), Ryssland (11 februari) och Finland (12 februari) i Scandinavium. Sedan väntar ett par hemmalandskamper i mitten av april vilka ingår i VM-förberedelserna. Tre Kronor har en dubbellandskamp mot Lettland (12-16 april) och enligt uppgift är tanken att de ska spelas i närheten av Stockholm.

En hel del talar för att Södertälje får en av landskamperna mot Lettland. Västerås är en kandidat till att stå värd för den andra landskampen. Förmodligen blir det match på långfredagen den 14 april.

Tre Kronor kommer också av allt att döma att spela mot Ryssland i Globen den 27 april. Den landskampen ingår i Czech Hockey Games. Globen har inte sett röken av Tre Kronor sedan i februari 2015 då det blev svensk 3-2-seger mot Finland.

VM spelas i Köln och Paris mellan 5 och 21 maj 2017. Tre Kronors grupp är i Köln och man möter Ryssland, Tyskland, USA, Lettland, Italien, Danmark och Slovakien i gruppspelet.