Mattias Ek

Engqvist får lämna Salavat Julajev


141106 sveriges andreas engqvist deppar under ishockeymatchen i karjala cup mellan sverige och ryssland den 6 november 2014 i leksand. foto: simon hastegŒrd / bildbyrŒn / cop 115 ishockey sverige ryssland svenska ishockey fšrbundet karjala cup depp   publicerad text:
Den VM- och Tre Kronor-meriterade centern Andreas Engqvist är skadad och kontraktet med KHL-klubben Salavat Julajav har brutits. Ex-djurgårdaren flyttar nu hem till Stockholm. Foto: Simon Hastegård/Bildbyrån.

Den före detta Djurgårdsstjärnan Andreas Engqvist får lämna sin KHL-klubb Salavat Julajev. Beskedet kommer bara några dagar för den VM- och landslagsmeriterade centerns 29-årsdag.

Engqvist har på grund av en hjärnskakning inte kunnat spela i KHL sedan den 22 september. Han började säsongen starkt ihop med Linus Omark och Engqvist och har gjort elva poäng på (3+8) på de tolv matcher som han har spelat.

”Andreas har visat sig vara en bra spelare, som föregår med gott exempel genom sin ärlighet och professionalism. Tyvärr, blev han skadad i en match mot Slovan och återhämtningstiden efter det är okänd. Efter det att klubben och spelaren fattat ett gemensamt beslut efter läkarundersökningarna har vi kommit överens om att säga upp kontraktet i förtid. Efter kontraktsdiskussionerna med alla berörda parter har Andreas Engqvist beslutat att fokusera på processen för återhämtning hemma”, skriver Salavat Julajev på sin hemsida.

Andreas Engqvist flyttar därmed hem till Stockholm. Senast han spelade för Djurgården var 2010 då han nådde SM-final. Sedan dess har han spelat i Montreal i NHL, Hamilton i AHL och för KHL-klubbarna Atlant, CSKA Moskva och Salavat Julajev.