Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Då gör Skellefteåduon comeback

Mängder av lirare är skadade för närvarande och här kommer en liten skaderapport från olika lag och ligor.

SHL

Djurgården

Forwarden Gustav Possler, som bröt fotleden under försäsongen, kommer inte att kunna spela hockey i mellandagarna vilket var den ursprungliga prognosen. I stället är hans debut i Djurgårdströjan beräknad till en bit in i januari. Forwardskollegan Juuso Ikonen, som drabbades av en hjärnskakning i mötet med Skellefteå på Hovet den 15 november, är aktuell för spel i morgon mot Färjestad efter att ha missat sju matcher. Centern Albin Lundin lånas på nytt ut till Almtuna.

HV 71

Forwarden Teemu Laine har fått problem med den inopererade korsband han har i ena knät. Han ska därför rehabträna fram till årsskiftet för att kunna komma tillbaka till förväntad nivå. Laine har missat de senaste sex matcherna och har inte spelat för HV sedan den 17 november.

Lagkaptenen och centern Chris Abbott närmar sig comeback och ska kunna vara tillbaka i SHL i nästa vecka. Han skadade ena handen i ett slagsmål i Champions Hockey League den 4 oktober och tvingades till operation.

– Det känns riktigt bra faktiskt, även om jag har förlorat en del styrka i handen. Men det är bara att jobba hårt för att få den tillbaka, och som det känns nu kan jag nog vara tillbaka i spel kommande vecka, säger Abbott till Jönköpings-Posten.

Skellefteå

161112 skellefteŒs axel holmstršm  under ishockeymatchen i shl mellan skellefteŒ och ršgle den 12 november 2016 i skellefteŒ. foto: ola westerberg / bildbyrŒn / cop 117 ishockey shl shl 16/17 svenska hockeyligan swedish hockey league skellefteŒ ršgle   publicerad text:
Axel Holmström ser ut att kunna göra comeback igen för Skellefteå den 21 december hemma mot Malmö. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.

Kyle Cumiskey och Niclas Burström

– De är lite längre bort från spel. Cumiskey ska gå på is igen den här veckan och känna sig för. Han har haft ett lite längre uppehåll för att han ska få rehabträna ordentligt. Vi hoppas på det bästa givetvis. Det blir ett test för att känna hur hållbarheten är, säger Skellefteås sportchef Mikael Lindgren.

Pär Lindholm och Axel Holmström

– De är redan på is och om jag har förstått Karin (Rundblad, Skellefteås läkare) rätt så siktar de på den 21 december mot Malmö. Det ser rätt positivt ut, säger Mikael Lindgren.

AIK

Allsvenska AIK har haft stora bekymmer med skador, framför allt på backsidan. Tidigare i veckan värvades den danske backen Mads Larsen från Pantern. Nyckelbackarna Jonathan Andersson och Andreas Hjelm blir borta ett bra tag ytterligare.

– Jag har skadat båtbenet och blir borta en månad till, säger Andersson.

– Jag har inte varit på is på sex veckor och har haft problem med ljumskarna två gånger. Det går trögt, säger Hjelm.

Tre Kronor

Truppen till Channel One Cup presenteras på måndag och redan nu är det klart att ett antal lirare inte kommer att kunna vara med på grund av skador. I KHL är kvartetten Niclas Andersén (handen), Andreas Engqvist (hjärnskakning), André Petersson (foten) och David Ullström skadade.

– André Petersson är på väg tillbaka efter att ha brutit foten och ska väl kunna spela igen i december, säger assisterande förbundskaptenen Johan Garpenlöv.

Sotji-forwarden André Petersson toppade poängligan i KHL i början av hösten, men blev skadad den 11 oktober i hemmamötet med Metallurg Novokuznetsk.

I Schweiz är den VM-guldvinnande forwarden Dick Axelsson borta på grund av en knäskada som ska opereras nästa vecka och sedan väntar rehabträning i 6-8 veckor, berättar han för kollegan Henrik Sjöberg.