Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

SHL-Bud på Holloway?

 

140419 SkellefteŒs Bud Holloway mot FŠrjestad under final tre i SM-slutspelet mellan SkellefteŒ och FŠrjestad den 19 april 2014 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117
Bud Holloway var firad poängkung i SHL med Skellefteå och vann två SM-guld. På fredagen bröt han upp från KHL-klubben CSKA Moskva och letar efter en ny arbetsgivare. Foto: Ola Westerberg/Bildbryån.

Den kanadensiske forwarden Bud Holloway är på jakt efter en ny klubb. Han har brutit sitt kontrakt med KHL-jätten CSKA Moskva, enligt en gemensam överenskommelse. 28-årige Holloway spelade tolv matcher och gjorde tre mål och sex assist. På grund av en hjärnskakning, efter en ful tackling från Barys Astanas Ivan Kutjin, var han borta från spel mellan den 20 september och den 9 oktober. Efter landslagsuppehållet blev det bara två matcher.

I SHL har han vunnit två SM-guld med Skellefteå, 2013 och 2014, och han vann SHL:s poängliga överlägset 2012-2013 då han gjorde 71 poäng (20 mål, 51 assist) på 55 matcher, vilket var elva poäng bättre än tvåan Carl Söderberg.

Bud Holloway hamnade i Bern efter det andra SM-guldet med Skellefteå och därefter gjorde han ett nytt NHL-försök, men det blev bara en match i Montreal och resten i farmarlaget St John’s. Han hade ett tvåårskontrakt med CSKA Moskva, men är alltså ute på marknaden och söker en ny adress.