Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Pääjärvi borta minst en månad

oct 13, 2016; st. louis, mo, usa; st. louis blues goalie jake allen (34) is congratulated by magnus paajarvi (56) after the blues defeated the minnesota wild at scottrade center. the blues won the game 3-2. mandatory credit: billy hurst-usa today sports *** please use credit from credit field ***  ibl
Magnus Pääjärvi började säsongen i NHL med St Louis. Nu har han brutit handleden i AHL och blir borta 4-5 veckor. Foto: Billy Hurst/USA Today/IBL

Magnus Pääjärvi, 25, skrev nytt ettårskontrakt (envägs) med St Louis Blues och hann göra ett mål i NHL på de tre matcher han spelade där tidigare i höstas. Nu lirar han i farmarlaget Chicago Wolves och hade tre assist i det första dubbelmötet med Ulf Samuelsson Charlotte Checkers. I den andra matchen gick det sämre.

Pääjärvi gick ner på knä och täckte ett skott från en av Charlottes backar och hade oflyt.

– Skottet tog på höger hand och handleden gick av, säger Magnus Pääjärvis agent Gunnar Svensson, som också är hans far.

– Att spela i AHL och vara nära NHL och då få en långtidsskada är ingen bra kombination.

Prognosen är att Pääjärvi blir borta i fyra-fem veckor, vilket sannolikt betyder att han är tillbaka i spel i januari. I farmarligan AHL har han gjort fyra mål och fyra assist på tolv matcher.