Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Nordamerikansk KHL-trio ledig

Det rör på sig ganska mycket i KHL för närvarande. Att backen Marcus Högström är ledig på marknaden kunde ni läsa först på SportExpressen. Men han lär som sagt inte dyka upp i SHL förrän i januari tidigast. En KHL-klubb visar starkt intresse för honom.

Annars är det för tillfället en trio nordamerikanska forwards som avslutat sina KHL-kontrakt:

Jason Akeson

Kommentar: Den 26-årige före detta Philadelphia Flyers-forwarden är kvick, men inte tillräckligt produktiv för att få vara kvar i Admiral Vladivostok. Ett mål och fyra assist på 17 matcher gör att han söker ny klubb. Gjorde 52 poäng i AHL förra säsongen.

Charles Linglet

Kommentar: Den 34-årige kanadensiske forwarden som spelar landslagshockey för Vitryssland har brutit upp från KHL-klubben Dinamo Minsk. Det blev åtta assist på 23 matcher. Annat var det 2014-2015. Då öste han in 58 poäng (22 mål + 36 assist) på 54 matcher i KHL.

nykšping 050112. nykšping-ršgle. ryan vesce ršgle.  foto: jan dŸsing prb code 012   publicerad text: tillbaka till skûne? amerikanske centern ryan vesce gjorde succƒ i ršgle under nhl-lockouten. nu spelar han i finland, men Šr enligt vad kvŠllsposten erfar nŠra ett kontrakt med malmš redhawks. foto: jan dŸsing
Ryan Vesce spelade i Rögle under NHL-lockouten 2004-2005. Nu letar han ny klubb i Sverige efter att ha fått lämna KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk. Foto: Jan Düsing.

Ryan Vesce

Kommentar: Den före detta SHL-centern spelade 22 matcher med Skellefteå 2012-2013. Nu har han fått gå från KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk efter ett mål på sju matcher. Enligt uppgift vill han vidare till Sverige, Schweiz eller något annat lag i Västeuropa.