Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Landslagsforward får lämna CSKA?

finland's goal scorer jori lehtera left, celebrates the game winning goal with teammates jonas enlund, center, lasse kukkonen during the euro hockey tour karjala cup ice hockey match between finland and czech republic in helsinki, saturday, nov. 9, 2013. finland won the match 3-2. (ap photo/jussi nukari, lehtikuva)  finland out   publicerad text:
Den landslagsmeriterade forwarden Jonas Enlund (mitten) är på väg till CSKA Moskvas farmarlag Zvezda Tjechov om inget annat lag i KHL snappar upp honom. Blir det en flytt till SHL i stället? Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva/AP.

Det rör på sig ständigt i KHL och spelarna som inte lever upp till klubbarnas förväntningar råkar illa ut. Det har svenska toppspelare som Mikael Johansson och Fredrik Pettersson fått genomlida. Johansson gjorde en match i Lada Toljattis farmarlag innan kontraktet bröts och han flyttade vidare till HIFK i Helsingfors. Pettersson har blivit skickad till farmarlaget HK Sarov av KHL-klubben Torpedo Nizjnij Novgorod och kan få debutera i farmarligan VHL i morgon kväll borta mot Saryarka Karaganda i Kazakstan.

Ett liknande öde har drabbat den landslagsmeriterade finländske forwarden Jonas Enlund. CSKA Moskva har satt upp honom på waiverslistan i KHL och om ingen annan klubb plockar till sig honom inom 48 timmar skickas han till farmarlaget.

CSKA-coachen Dmitrij Kvartalnov hade ingen större lust att fördjupa sig i ämnet Enlund efter 5-4-segern på straffar mot Dynamo Moskva.

– Ja, vi har satt upp Enlund på transferlistan. Vi har fattat detta beslut, jag har fattat detta beslut. Ställ mig frågor om matchen, säger Kvartalnov enligt R-Sport och hänvisar i övrigt till general managern Sergej Fedorov.

29-årige Jonas Enlund har gjort fyra mål och åtta assist på 25 matcher för CSKA. Han har spelat i KHL sedan 2010 för Sibir Novosibirsk, Lokomotiv Jaroslavl, SKA St Petersburg förutom CSKA. På 314 KHL-matcher har han gjort imponerande 194 poäng (84 + 110). Intressant att se vad som händer med honom den närmaste tiden. Jonas Enlund är en riktigt bra tvåvägsspelare.