Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Högström och SHL

160316 djurgŒrdens marcus hšgstršm vŠrmer upp innan kvartsfinal 1 i sm-slutspelet i ishockey mellan fršlunda och djurgŒrden den 16 mars 2016 i gšteborg. foto: carl sandin / bildbyrŒn / kod cs / 57859 ishockey shl shl 2015/2016 svenska hockeyligan swedish hockey league sm-slutspel fršlunda djurgŒrden
Den förre Djurgårdsbacken Marcus Högström (till vänster) fick lämna sin KHL-klubb Spartak Moskva under måndagen. Men en annan rysk klubb är intresserad… Så frågan är om han återvänder till SHL i januari? Foto: Carl Sandin/Bildbyrån.

Det är inget snack om att den landslagsmeriterade backen Marcus Högström, 27, skulle vara en förstärkning för de flesta SHL-lagen så här års. Behovet av Högström finns på många ställen, däribland Djurgården, Skellefteå och Örebro.

Skatteproblemet? Jodå. Det finns ett sådant. Jag kollade upp hur det ser ut för Marcus Högström och han kan komma att återvända till Sverige efter nyår. Frågan är vad som händer de närmaste veckorna. Hans KHL-klubb Spartak Moskva bestämde sig för att klippa bandet med honom efter 30 matcher, trots att han har varit en av toppbackarna och fått nästan 20 minuters speltid per match i KHL.

Spartak, som har haft en halvstökig säsong med bland annat en kickad coach, vill ha in en utländsk forward och förhandlingar pågår. Marcus Högström skulle säkert kunna välja och vraka bland klubbar i SHL för att sedan göra comeback i januari.

Men samtidigt har jag hört att det finns en rysk klubb som är intresserad, så det troliga är att han kommer att fortsätta utomlands.

***

Djurgården får klara sig utan forwarden Juuso Ikonen mot Luleå på tisdagskvällen. Ikonen fick en smäll i huvudet av Skellefteås Marcus Pettersson i tisdags och var groggy efteråt. Den finländske forwarden tränade på is under helgen, men fanns inte med på isen under Djurgårdens måndagsträning och kommer att stå över matchen mot Luleå.

Backen Alexander Urbom blev sjuk mitt under matchen mot Örebro och klev av. Han spelade inte bortamatchen mot Malmö och var inte med på träningen på Hovet under måndagen. Det bestäms i morgon i samband med värmningen om han kan spela mot Luleå.