Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ullström borta året ut

sweden's david ullstršm (l) and russia's evgeniy biryukov clash during the 2013 eht karjala tournament match between sweden and russia in helsinki, finland, on saturday nov. 9, 2013. (ap photo / lehtikuva,  jussi nukari)  finland out - no sales /ah   publicerad text:
David Ullström har genomgått en operation och blir borta i flera månader från KHL-spel. Foto: Jussi Nukari/AP

Den skicklige före detta HV 71-centern David Ullström, 27, har fått en tuff start på säsongen i sin nya KHL-klubb Dinamo Minsk. Ullström, som förra säsongen spelade för Sibir Novosibirsk, började med att behöva kämpa sig tillbaka efter en skada.

Den 6 oktober gjorde han debut hemma i Minsk och hade en assist i 3-2-förlusten mot Vitjaz Podolsk. Sedan blev det bara två matcher till innan Ullström blev skadad på nytt. Nu har han opererats och blir borta länge, enligt Dinamos vice klubbdirektör Pavel Burba, skriver den vitryska sajten Pressball.

David Ullström hade problem med en skada i Sibir förra säsongen vilket gjorde att han spelade 37 av de 60 KHL-matcherna och bidrog då med 28 poäng (16 mål, 12 assist).

– Vi vill förhindra eventuella antydningar och påståenden. Han genomgick en ordentlig läkarundersökning när han kom till oss. Ja, David hade en liknande skada i Sibir, men under sommaren tränade han seriöst med en sjukgymnast i Sverige, säger Pavel Burba.

– Han tränade med laget på försäsongen och det var mycket intensivt. Den aktuella skadan beror på en olycka förra veckan. Vi önskar honom ett snabbt tillfrisknande och och han själv hoppas vara tillbaka i slutet av säsongen och i slutspelet.