Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Rögle måste säkra Widing

161020 ršgles daniel widing jublar efter sitt 1-1 mŒl under ishockeymatchen i shl mellan ršgle och luleŒ den 20 oktober 2016 i Šngelholm. foto: petter arvidson / bildbyrŒn / kod pa / 91504 ishockey shl shl 2016/2017 svenska hockeyligan swedish hockey league ršgle luleŒ jubel
En skön syn för Rögles supportrar! Daniel Widing jublar över mål. Hög tid att förlänga kontraktet så att han stannar säsongen ut. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Rögle är klart på gång i SHL och bröt i lördags sin sex matcher långa förlustsvit genom att spöa Leksand borta med 2-0. I kväll blev det 3-2 mot SM-finalisten Skellefteå. Korttidskontrakterade Daniel Widing bidrog med två assist i en kollektivt stark arbetsinsats.

Att den tyske landslagscentern Felix Schütz är tillbaka efter ett par matchers avstängning har hjälpt till. Men frågan är om inte värvningen av SHL-veteranen Daniel Widing, 34, har betytt ännu mer för Rögle. Widing är, som Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson uttrycker det ”en glad skit”.

När Widing fortfarande var kontraktslös en bit in på säsongen fick han den 3 oktober ett korttidskontrakt av Rögle för att fylla en lucka i en skadedrabbad trupp. Och som han har bidragit. Rögle har två raka segrar och Widing har gjort poäng fyra matcher i rad, totalt två mål och fyra assist.

Att få in en positiv och hårt jobbande spelare som Daniel Widing när laget var aningen desorienterat har varit guld värt för ”Masken” Carlsson och coachen Anders Eldebrink. Den 31 oktober löper avtalet med Widing ut.

Nu gäller det för Rögle, som letar förstärkningar, att behålla Daniel Widing och se till att han skriver på för återstoden av säsongen. Han har redan hjälpt sina lagkamrater att bli bättre och han har som sagt själv gjort poäng i fyra raka matcher. Enda problemet för Rögle just nu är att hans pris säkert har gått upp. Och det kan finnas andra SHL-lag som är intresserade av hans tjänster. Widing har spelat för Leksand, Brynäs, Djurgården och Skellefteå. I förra veckan (mot Brynäs som han vann SM-guld med 2012) gjorde han sitt 100:e mål i SHL.

Det lär bli fler i SHL. Frågan är om det blir i Rögletröjan?