Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ombudsman – inte i SHL

ska%cc%88rmavbild-2016-10-31-kl-18-07-16

Det är enormt viktigt att lyssna till sin publik. Hur vill åskådarna att en SHL-kväll ska vara för att de helt enkelt inte ska kunna motstå att pallra sig i väg till en hockeyarena? Trots mörker, regn, snö, vind, halka och fan och hans moster.

Ibland undrar man om SHL verkligen har svaret på de frågorna. Det är en sak att jag biter ihop, kliver ut i den annalkande vinterkylan, skrapar rutorna på bilen och kör några timmar för att komma till en match i hockey-Sverige i november. Det är ju så en del av mitt härliga jobb ser ut!

Men jag tänker på alla som betalar hundratals kronor för att följa sitt lag i ur och skur och som långt i från alltid välkomnas av en utrullad röd matta. SHL:s kontakt med sina lags supportrar kan bli bättre. Mycket bättre.

Fast när jag pratade med SHL:s vd Jörgen Lindgren stod det klart att det inte blir någon Supporter Liaison Officer (SLO), som efterfrågats av bland andra de röststarka Leksandsfansen, och som finns inom fotbollen, inte är aktuell från ”centralt håll”.

– Vi har tittat på ”SLO” (supporterombudsman) och vi har tittat på lite olika andra funktioner genom åren, men när vi har kokat ner det så har SHL valt att den dialogen sköts lokalt. Man kan sina fans och har en väldigt bra kontakt och man kan sin marknad allra bäst, säger Lindgren.

***

Ännu en Tre Kronor-spelare får ny coach i KHL. Det är Avtomobilist Jekaterinburg, där den förre Brynäsbacken Niclas Andersén numera spelar, som har gjort sig av med huvudtränaren Andrej Razin. Ja, förresten, hela tränarstaben har fått flytta på sig. In kommer den erfarne hockeycoachen Vladimir Krikunov, 66. Med sig får han Ivan Krivonosov och Oleg Mikulchik.

Enligt Avtomobilists general manager Oleg Gross är kontraktet med Krikunov skrivit säsongen ut.

Förra veckan fick Tre Kronor-forwarden Richard Gynge ny huvudtränare i sitt KHL-lag Neftechimik Nizjnekamsk där Andrej Nazarov tagit över.