Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Johansson på väg till Finland

foto simone syversson ibl aop karlstad 20160109 shl ishockey fŠrjestad  fršlunda fŠrjestad 85 mikael micke johansson  karlstad 20160109 shl ishockey faerjestad frolunda lofbergs arena (foto simone syversson ibl aop)  ibl /ah
HIFK nästa för den förra Färjestadsstjärnan Mikael Johansson? Det ryktas om det i Helsingfors. Foto: Simone Syversson/IBL

Den förra Färjestadsstjärnan Mikael Johansson fick inte den start han hade hoppats på i KHL. Efter sin poängbästa säsong i SHL och Färjestad hamnade 31-årige Johansson i Lada Toljatti. Men den spelbegåvade centern fick bara ihop ett mål och tre assist på tolv matcher innan Lada skickade ned honom till farmarlaget Dizel Penza i VHL. Efter en match där kom Johansson och Lada Toljatti överens om att bryta kontraktet.

Det har spekulerats i en återkomst till Schweiz där Mikael Johansson hade en bra säsong i Rapperswil-Jona 2014-2015, men enligt Hufvudstadsbladets uppgifter har han tackat nej till NLA. I stället uppges han vara på väg till HIFK i Helsingfors. Åtminstone fyller han en rad av de kriterier som klubben eftersöker. Och klockan 10.00 på torsdagen presenterades han av den klassiska Helsingforsklubben på en presskonferens. Johansson har skrivit på för HIFK för återstoden av den här säsongen.