Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Gynge får ny coach i KHL

121109 ishockey, karjala tournament, sverige - ryssland: richard gynge, sverige. © bildbyrŒn - 86306 - foto: joel marklund / bildbyrŒn   publicerad text:  publicerad bildtext:richard gynge ŒtervŠnder till sverige efter tre Œr utomlands. foto: bildbyrŒn
Tre Kronor-uttagne Richard Gynges KHL-klubb Neftechimik Nizjnekamsk byter tränare för andra gången i oktober. Foto:Joel Marklund/Bildbyrån

Det har stormat i den förre Växjö- och AIK-forwarden Richard Gynges KHL-klubb Neftechimik Nizjnekamsk mest hela hösten. Och nu blir det ny coach igen. Nikolaj Solovjov, som själv fick kicken från Metallurg Novokuznetsk i slutet av augusti, tog över efter Jevgenij Popichin tidigare i oktober, men nu ska hela tränarstaben bytas ut. Det innebär att 65-årige Solovjov och hans assisterande coacher Sergej Sjepelev och Sergej Kotov får gå. På nio matcher under den här tränarledningen har Gynges lag bara tagit nio poäng. Och efter fyra raka förluster skakar det till.

Enligt ryska uppgifter pekas Andrej Nazarov ut som nästa tränare i Neftechimik. Det är den förre Neftechimik-tränaren Vladimir Krikunov som i en intervju med Championat.com namnger Nazarov som tilltänkt efterträdare till Nikolaj Solovjov.

Kontroversielle Nazarov fick sparken från den kazakiska KHL-klubben Barys Astana efter Kazakstans misslyckade OS-kval i början av hösten.

Richard Gynge, som är uttagen till Tre Kronor och Karjalaturneringen, är ensam svensk i Neftechimik Nizjnekamsk. Han har gjort tio poäng, varav sex mål, på 23 KHL-matcher, och är med det näst bäst i laget.