Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Fantenberg missar Karjala?

160514 sveriges oscar fantenberg och norges mathias trettenes under ishockeymatchen i ishockey-vm mellan norge och sverige den 14 maj 2016 i moskva. foto: ludvig thunman / bildbyrŒn / kod lt / 35198 ishockey iihf ice hockey world championship vm ishockey-vm 2016 sverige sweden norway norge
Den förre Frölundabacken Oscar Fantenberg missade dagens match i KHL och riskerar att missa Karjalaturneringen med Tre Kronor. Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån.

Förre Frölunda-backen Oscar Fantenberg har fått en kanonstart i sin nya klubb Sotji i KHL. På 23 matcher har han bidragit med 14 assist vilket är sjätte bäst bland KHL:s backar och han är nia i poängligan för backar. Nyligen blev den spelskicklige smålänningen uttagen i Tre Kronor, men frågan är om Fantenberg kan spela i Karjalaturneringen.

Enligt Sotjis coach Vjatjeslav Butsajev är det inte troligt. Fantenberg, som i snitt spelar mer än 22 minuter per match i KHL, fanns inte med när Sotji vann borta mot Spartak Moskva med 5-2 under lördagen.

– Vi trodde att han skulle kunna vara med i dagens match, men det gick inte. Om han ska åka till landslaget? Jag tror att det är osannolikt, säger Sotjitränaren Butsajev enligt Championat.com.

25-årige Oscar Fantenberg VM-debuterade för Tre Kronor i våras i Ryssland efter SM-guldet med Frölunda.