Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Eriksson Ek kvar i Minnesota

oct 2, 2016; saint paul, mn, usa; minnesota wild forward joel eriksson ek (54) looks on during the third period of a preseason hockey game against the carolina hurricanes at xcel energy center. the wild defeated the hurricanes 3-1. mandatory credit: brace hemmelgarn-usa today sports *** please use credit from credit field ***  copyright stella pictures
Joel Eriksson Ek är ytterst nära att få börja säsongen i NHL med Minnesota. Bara två man till ska bort från premiärlaget. Färjestad får spänt fortsätta vänta. Foto: Brace Hemmelgarn/USA Today/Stella Pitcutres.

Det ser alltmer ut som att Färjestad får vänta på Joel Eriksson Ek i minst några veckor till. Minnesota Wild behåller honom tills vidare medan några av hans ”konkurrenter” om en NHL-plats antingen har satts upp på waiverslistan eller skickats direkt till farmarlaget Iowa Wild.

Enligt tidningen Minneapolis Star-Tribune pekar mycket mot att Eriksson Ek, som nu är en av 14 forwards, får börja säsongen i NHL och åtminstone visa upp sig i nio matcher innan NHL-klubben måste ta ett beslut om att behålla honom och låta det första året på kontraktet ticka bort eller skicka honom till AHL eller tillbaka till Färjestad, där han skulle göra mycket nytta för offensiven i SHL.

Minnesota har 25 spelare i truppen som ska bantas till 23 man.