Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Djurgårdens nya bottennapp

Djurgården är märkbart plågat av sin egen usla start på den här SHL-säsongen. Efter sju raka torsk väntade hemmamöte med ”räddningsplankan” Rögle. Vinst och det skulle bara vara en poäng upp till säker mark i tabellen.

Men då hände det som ofta händer i mentalt knepiga lägen. Djurgården brände chanser på löpande band, trots ett helt okej spel. I den första perioden sköt Djurgården 22 skott mot Rögles mål. 13 träffade. Inget gick in. Jeff Tambellini, som ännu inte gjort mål för Djurgården i SHL fastän han är värvad för att göra just det hade ett stolpskott. Pålitlige poänggöraren Markus Ljungh fick en öppen chans fint serverad av Juuso Ikonen, men sköt långt utanför.

Rögle var inte bra i den första perioden. Passivt. Ändå hade skåningarna den allra vassaste chansen och flera Röglespelare jublade i powerplay när Felix Schütz svepte en retur mot Mikael Tellqvists öppna mål. Men ”Tellan” gjorde en superräddning och stoppade pucken i luften.

Djurgården hjälpte i stället Rögle att komma in i matchen i den andra perioden. I ett powerplay gick Djurgården, med spelare som Mikko Kousa, Tambellini och Matt Anderson, bort sig fullständigt. Då kunde Rögles fjärdecenter Filip Karlsson, 20, kontra in sitt första SHL-mål för säsongen.

Djurgården har gjort tre mål i powerplay på 13 SHL-matcher. Det är sämst i SHL.

Och Djurgården har släppt in två mål i powerplay. Då förstår ni hur illa det ser ut.

Rögles färske Tre Kronor-forward Sebastian Wännström fick också ett friläge från halva plan och med sitt självförtroende och kyla sköt han 2-0 inför ögonen på den assisterande förbundskaptenen (och super-djurgårdaren) Johan Garpenlöv. Rögles 3-0 var en skänk från den annars så stabile Tellqvist i kassen.

Stämningen på Hovet? Ja, vad tror ni!? Det kom spridda burop från de glest besatta läktarna. Och från klacken riktades en ramsa till nye Robert Ohlsson, som gör sin första säsong som huvudtränare i SHL: ”Ohlsson, hallå, Ohlsson, hallå!”.

I tredje perioden blev det om möjligt ännu värre. Till slut kom frustrationen galopperande och när Rögles ex-djurgårdare Patrick Cehlin var nära att kontra in 0-4 brann det för Djurgårdsbacken Alexander Urbom. Cehlin högg visserligen på en retur, men Urbom drog på sig 2+5+20 och matchstraff efter 9.02. Konsekvensen av bråket som uppstod blev sju minuters boxplay för Djurgården vid ställningen 0-3.

Och Ohlsson? Han agerade genom att bland annat bänka Mikko Kousa i den tredje perioden. Och Djurgårdens stora problem när vi går in i november är att göra mål. Träffa mål.

Djurgården hade 57 skott mot Oscar Dansk i Röglemålet. 33 av dem prickade honom. Men också 24 skott som gick över eller utanför. Inget gick in.

– Vi kanske omedvetet blir lite nervösa och håller lite hårt i klubborna. Det är tufft att få de här motgångarna, analyserade Djurgårdsbacken Robin Press.

Han var inte ombytt för andra matchen i rad. Men han var den ende djurgårdaren som reportern på Hovet fick prata med vid 3-0-underläge efter den andra perioden.

Cehlin fick sista ordet på Hovet när han skickade in 4-0-pucken i tom kasse på slutet. Det här var inte första gången Djurgården nollades på Hovet. Serieledande (!) Karlskrona har också vunnit med 4-0. Och Örebro med 3-0.

Frågan är om det var sista nollan på Hovet för Djurgården.