Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

När Sanny mötte Nygren

160908 fŠrjestads magnus nygren under shl:s upptaktstrŠff den 8 september 2016 i stockholm foto: simon hastegŒrd / bildbyrŒn / cop 118 ishockey shl svenska hockeyligan 16/17 swedish hockey league upptaktstrŠff 2016 upptaktstrŠff
Magnus Nygren är redo för SHL-säsongen som börjar på lördagen.Foto: Simon HastegŒård/Bildbyrån.

Hockeyallsvenskan har börjat och faktum är att de fem lag som jag tror kommer att hamna i toppen, AIK, Modo, Mora, Oskarshamn och Timrå, vann sina respektive premiärmatcher.

I morgon smygstartar SHL med de tre matcherna Färjestad-Örebro, Luleå-Linköping och Malmö-Frölunda. Under eftermiddagen pratade jag med en handfull av de inblandade och klämde bland andra Färjestads lagkapten Magnus Nygren på pulsen. Nedsläppet är nära nu och nerven börjar kännas.

Väl…?

– Det är lugnt. Nu är man, visserligen bara 26, men så pass att man börjar sprida lugn runt sig i stället för att hetsa i gång. Nu får man vara minifarsa, liksom… säger Nygren och fortsätter.

– Nej, jag är bra på att vara mig själv. Det tror jag folk känner trygghet med.

För det måste vara speciellt att vara lagkapten i Färjestad?

– Jo, men så är det, absolut. Det är väl inga konstigheter, men för mig är det speciellt som är härifrån och har sett många upplagor av Färjestad. Det ska bli spännande att se vad den här säsongen kan ge.

Solen skiner i Karlstad (så klart!) och mitt i intervjun med Nygren dyker en känd hockeybloggare och C More-expert upp.

Nygren:

– Nu kommer Sanny (Lindström) här också…

Nygren i riktning mot Sanny:

– Jag har inte tid med dig. Jag pratar med Ek! Jag har inte tid med såna som dig.

Och man hör Sanny mumla något till Nygren.

– Mattias! vrålar Nygren och skrattar.

– ”Det känner jag ingen” säger han.

Härligt att vara tillbaka nere på jorden redo för en ny sprakande resa i jakten på hockeyguldet. Lördagens SPORT-Expressen kommer att innehålla massor av hockeyläsning på papper och digitalt.