Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

VM-centern Novotny på marknaden

czech republicís jiri novotny, left, challenges for the puck with canadaís ryan oíreilly, right, during the hockey world championships semifinal match in prague, czech republic, saturday, may 16, 2015. (ap photo/petr david josek)
Den tjeckiske stjärncentern Jiri Novotny, 33, har kommit överens med KHL-klubben Traktor Tjeljabinsk att bryta kontraktet. Kanske ett fynd för en SHL-klubb framöver? Foto: Petr David Josek/AP.

KHL-säsongen har startat men den erfarne och välmeriterade tjeckiske centern Jiri Novotny har inte kommit i gång. På måndagen meddelade hans KHL-klubb Traktor Tjeljabinsk att man bryter kontraktet med 33-årige Novotny som har spelat över 300 matcher i KHL sedan 2009.

Det är oklart vad som ligger bakom uppbrottet eller vilken status det är på Jiri Novotny, men normalt sett är han en väldigt bra högerfattad center. Med tanke på att han har spelat för Atlant, Barys Astana, Lev Prag och Lokomotiv Jaroslavl så lär han ha säkrat en god ekonomi och behöver inte jaga pengar direkt. Novotny brukar vara omtyckt i sina lag och har ofta haft ledande roller. Exempelvis så var han lagkapten för Tjeckien vid VM 2013. Novotny var med i OS 2014, han vann VM-guld 2010 och meritlistan är lång och imponerande.

***

johanna lundberg 141108 sveriges andre petersson efter att han har satt sin straff under ishockeymatchen i karjala cup mellan tjeckien och sverige den 8 november 2014 i helsingfors. foto: johanna lundberg / bildbyrŒn / 135246   publicerad text:
André Petersson har fått en kalasstart på säsongen. Han har utsetts till KHL:s bäste forward den första veckan. Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån.

André Petersson har utsetts till KHL:s bäste forward efter den första veckan i ligan. Med två assist i 3-1-segern hemma mot Dinamo Riga i premiären och sedan ett hat-trick i 3-2-segern hemma mot Jokerit har Sotji-forwarden förtjänat den titeln.