Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Varakas kan bli publikfavorit på Hovet

Djurgården har plundrats på sina bästa spelare inför den här säsongen och bland andra Patrick Thoresen (Zürich), Marcus Sörensen (San Jose), Linus Hultström (Florida) och Marcus Högström (Spartak Moskva) är borta.

När Champions Hockey League drog i gång för DIF på söndagskvällen märktes det att det kommer att ta lite tid för nye huvudtränaren Robert Ohlsson att få de många nya spelarna att behärska spelstilen med stort puckinnehav. Det hackade en hel del. Det är backroller som Robin Press och HV 71-värvningen Emil Johansson förväntas klara av när SHL drar i gång om några veckor. Annars kommer Djurgården att få problem med uppspelen och möjligheten att ta sig in i anfallszonen och skapa tryck.

160405 vŠxjšs ville varakas och skellefteŒs mattias ritola i slagmŒl nder semifinal 3 i sm-slutspelet i ishockey mellan skellefteŒ och vŠxjš den 5 april 2016 i skellefteŒ. foto: ola westerberg / bildbyrŒn / cop 117 ishockey shl shl 2015/2016 swedish hockey league svenska hockeyligan skellefteŒ vŠxjš   publicerad text:
Ville Varakas (vit tröja) var tuff under sin tid i Växjö. I Djurgården presenterade han sig med en härlig assist till 3-0 mot Rouen. Och ett knytnävsslagsmål. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.

Men här kommer säkerligen också Växjövärvningen Ville Varakas få ett stort ansvar. Han visade klassen när han slog den långa passen till Daniel Brodin som helt fri kunde döda matchen med sitt andra mål till 3-0 i början av den tredje perioden.

Varakas gjorde betydligt fler poäng i Blues och HIFK i Finland innan han kom till Växjö och blev en mer defensivt inriktad back. Han kan bli en ny publikfavorit på Hovet. När det hettade till mot Rouen-backen Olivier Dame-Malka tvekade Varakas inte och det blev ett knytnävsslagsmål med påföljande matchstraff.

I CHL-premiären mot franska mästarna Rouen var det länge mycket som inte stämde. 8-2 i skott i den första perioden speglade också det händelsefattiga ute på banan. Det stod 0-0 ända till 19.59 av den andra perioden då Daniel Brodin lyckades pressa in pucken vilket gav Djurgården en välbehövlig 1-0-ledning.

– Det känns bra, vi trummar på trots att de backar hemåt, sa nye centern från Troja-Ljungby, Linus Johansson, i en internintervju på Hovet.

I powerplay mönstrade Djurgården två powerplayenheter:

Första: Robin Press, Jeff Tambellini, Gustav Possler, Matt Anderson och Daniel Brodin.

Andra: Emil Johansson, Patrik Lundh, Juuso Ikonen, Markus Ljungh och Calle Ridderwall.

Säg så här. De får fortsätta att nöta på i powerplay på träningarna.

Matchen avgjordes i början av tredje perioden. Efter 1.47 sköt Modovärvningen Gustav Possler 2-0 och dryga minuten senare alltså Brodins 3-0. Bästa kedjan med Patrik Lundh-Markus Ljungh-Carl Ridderwall skapade mycket och Ljungh satte 4-0 med lite mer än fem minuter kvar.

Djurgården får godkänt för sin premiärkväll i Champions Hockey League. 2 293 åskådare på plats håller säkert med. De fick dessutom se Mikael Tellqvist hålla nollan i en för honom knepig match med få men farliga skott.

***

Djurgårdens rivjärn Mikael Ahlén saknades i fjärdekedjan på grund av en skada.

– Det är en liten skavank och är på bättringsvägen. Jag ska börja träna på is igen nästa vecka, säger Ahlén i samband med matchen.