Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Tidig skräll i Växjö

160818 vŠxjšs pontus netterberg under ishockeymatchen i chl mellan vŠxjš och mlada boleslav den 18 augusti 2016 i vŠxjš. foto: jonas ljungdahl / bildbyrŒn / kod jo / cop 144 ishockey chl chl 16/17 champions hockey league vŠxjš lakers mlada boleslav
Pontus Netterberg är ny i Växjö från allsvenska Pantern. Och vilken succéstart han har fått i Lakers. Ett mål och fyra assist på tre matcher i Champions Hockey League är kanon! Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån.

Det är tidigt till och med för att vara försäsong, så det mesta ska väl tas med en nypa salt så här långt. Men det är rätt häftigt att se att Växjös hetaste värvning efter de tre första matcherna i Champions Hockey League är Pontus Netterberg. Nyförvärvet från allsvenska Pantern.

KHL-stjärnan Geoff Platt visade med två mål hemma mot Mlada Boleslav i CHL förra veckan att han kommer att bli en grym tillgång i offensiven. Efter sitt statement i Vida arena har han tagit det lite lugnare.

Det har inte Pontus Netterberg gjort. Han har stått för jämna insatser i de tre matcherna och dessutom levererat poäng i olika konstellationer. Borta mot Junost Minsk i Tjizjovka arena (där Tre Kronor spelade i VM 2014) var han på nytt delaktig i det mesta av värde i Växjö Lakers offensiv. Efter att ha stått för tre assist på sina första två CHL-matcher fortsatte han produktionen genom att assistera till Adam Brodeckis 1-0 mot Junost Minsk. Netterberg styrde sedan själv in 2-1.

Ett mål och fyra assist på tre matcher är naturligtvis ett väldigt fint facit för en spelare som håller på att ta klivet uppåt från hockeyallsvenskan.

En annan Växjölirare som jag har hållit lite extra koll på är veteranbacken Cory Murphy, som hade en tung säsong i SHL senast. 38-årige Murphy blev av med backkollegan Noah Welch (till Modo) och gick från +21 i plus/minus till -4. Misstagen gjorde att man undrade om han skulle lägga av i våras, trots ett år på kontraktet.

Men Murphy har bitit ihop och laddat om. Mot Junost Minsk hade den spelskicklige backen ett finger med i Växjös alla tre mål. Så Murphy har fem assist på tre CHL-matcher. Hyfsat! Troligtvis kommer han att vara väl förberedd för en sista säsong i Lakers om några veckor då SHL drar i gång.

I matchen blev det stryk mot Junost Minsk med 4-3 på övertid. Alldeles för många tvåminutare och spel i boxplay blev för tungt Växjö. Men smålänningarna är vidare till slutspel tack vare poängen i Vitryssland.