Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer
Mattias Ek

Skellefteås drömkedja

140331 skellefteŒs joakim lindstršm mot linkšpings oscar sundh under semifinal ett i sm-slutspelet mellan skellefteŒ och hv71 den 19 mars 2014 i skellefteŒ. foto: ola westerberg / bildbyrŒn / cop 117 ishockey shl shl 2013/2014 svenska hockeyligan swedish hockey league skellefteŒ linkšping semifinal   publicerad text:
Joakim Lindström är tillbaka efter en hjärnskakning och spelar på lördagen sin första tävlingsmatch för Skellefteå på över två år. Foto: Ola Westerberg/Bildbyrån.

Joakim Lindström är tillbaka i Skellefteå efter sin hjärnskakning i säsongspremiären mot Björklöven den 12 augusti och spelar i dagens Champions Hockey League-match hemma mot Kalpa. Ett skönt besked för honom och Skellefteå.

Det blir faktiskt den 32-årige forwardens första tävlingsmatch för Skellefteå sedan SM-guldet våren 2014. Efter det har han spelat i NHL och KHL.

Så det blir ett första test för vad som kan bli en av säsongens vassaste kedjor i SHL:

Joakim Lindström-Emil PetterssonOscar Möller.

För Skellefteås del är det nästan en månad kvar till SHL-premiären så det är gott om tid för trion att träna ihop sig. En annan betydelsefull comeback är så klart att lagkaptenen Jimmie Ericsson är återställd efter vårens och sommarens operationer och ska också spela mot Kalpa. I vilken kedja han kommer att spela när SHL-säsongen sedan drar i gång återstår att se. Enligt Norran har han tränat ihop med Pontus Petterström och Simon Krekula.

Jimmie Ericsson hade problem med vänster knä under förra säsongen, men har fått det åtgärdat nu. När jag pratade med honom om de många återbuden till VM från NHL-spelarna hade han förståelse för alla nej tack. Faktum är att han själv kunde ha missat VM om han hade fått operationstid i maj i stället för senare på sommaren:

– Man måste ändå ta hand om sina kroppar efter säsongen och är avlönad av den klubb man spelar för. Det är samma sak för mig i Skellefteå. Hade jag exempelvis fått operationstid den 6 maj så hade inte jag heller spelat VM.